9oa5zjkqn0lnoh8unxm0799s

Nudie Jeans lanserar serverless PWA e-handel med Centra som plattform

Nudie Jeans har länge legat i teknisk framkant på sin site där man noggrant balanserar varumärkesupplevelse med digital handel. Webbplatsen som lanserades för flera år sedan var banbrytande då med headless och React front.

Nu nylanserar dom med hjälp av Aino som även gjorde förra e-handeln, och den här gången satsar man på PWA, serverless och JAM-stack med hjälp av deras egna produkt, Ensemble. Bakom ligger Centra som plattform samt Contentful och Django som CMS.

Det känns otroligt kul att få lansera ännu en en e-handel för Nudie som tar ett steg in i framtiden. Vi gick headless redan för 4 år sedan och den här gången tar vi det till nästa nivå med serverless och JAM-stack. Återigen har vi skapat en global e-handel som saknar konkurrens när det kommer till stabilitet, hastighet och användarupplevelse.

säger David Hellsing på Aino, och han fortsätter:

Alla pratar om headless, men få har löst API-pusslet som headless infrastruktur innebär. Det kräver hög teknisk kompetens och ett envist stenlyftande för att kunna dra nytta av headless och toppa prestandan som vi har gjort den här gången. Detta i kombination med Nudies kreativa varumärkeshantering samt att man vågar satsa på ny teknik har gjort att hela produktionen håller en extremt hög nivå.

Serverless innebär att e-handeln i stort sett är helt frånkopplad från backend vilket bl.a gör att besökaren inte behöver vänta på att en server svarar innan innehållet kan visas. Siten blir också mindre sårbar mot t.ex starka trafiktoppar eller serverfel och attacker. Att siten även klassas som PWA är enligt David en "hel & ren fråga" i dagens e-handelsklimat.

Press contact
David Hellsing
david@aino.com
0735 458 432